Men det meste af tiden brugte havde jeg godt selskab i form af et af Sara Blædels krimi-værker.
Opskrift på marengs: (Jeg brugte)
4 æg
og 200 gram sukker. (50 g. sukker pr. æggehvide)
Først deler man æggene og beholder æggehviderne, som man pisker til de er faste, man skal kunne vende bunden i vejret på skålen.
Derefter pisker man sukkeret i, 3 store spiseskefulde af gangen.
Når alt sukkeret er pisket i, pisker man i yderligere 10 minutter.
Derefter ligger man "dejen" over på bagepapir i "klatter", har man en sprøjtepose kan den med fordel anvendes.
Man kan selvfølgelig også pimpe marengsene op med farve og smag.
De bages i en ovn ved 120 grader, i 45 min- 1 time.
Tag dem ud når de begynder at revne og slipper bagepapiret.
-Hvor meget denne portion bliver til i marengs? Det aner jeg ikke, for de størrelser jeg laver dem i er vist udenfor kategori. Men mange! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar